4. helmi, 2019

Hajatelmia

Kastel Stari

8 - 12 C

Pilvistä, keltainen varoitus tuulesta

Sade ja harmaus. Ja tylsä. Kolmen sanan viikonloppu. Sillä se oli kaikkea tuota. Ulkona oli hyvinkin märkää, ajoittain tuulista ja kuten todettu, harmaata. Kaikki tuo vaikutti, jos ei nyt mielialaan, niin ainakin aktiivisuuteen. Ei päässyt ulos, ei päässyt lenkille ja oli vaikeaa saada mitään muutakaan aikaiseksi. Piti tehdä tuo, piti tehdä tämä, mutta homma meni sohvalla makoiluksi. Mitään siivoamisen tyyppisiä voimisteluliikkeitä oli turha edes suunnitella. Toteutuksesta puhumattakaan.

Sen verran sain aikaiseksi että kuvasivun kuvat vaihtuivat. Tämän viikon, järjestysnumeroltaan viisi, teemana on maisema. Käykääpä kurkkaamassa. Pääsette tutkailemaan kuvia tästä. Viilasin vähän myös näiden sivujen lay-outtia. En paljoa, mutta sen verran kuitenkin että kun tänään tulin tätä juttua räpeltämään, tuntui kuin olisi vieraissa. Vaan eikö se juuri noin ole, vieraissa homma usein menee räpeltämiseksi? Minä moisesta mitään tiedä, isommat pojat ovat vaan joskus jotain jutelleet.

Sohvalla makoillessa tuli selailtua internetiä. Ja huomattua että kylläpä aika kuluu ja että kaikenlaista sitä onkin sattunut vuosien saatossa juuri helmikuun alussa. Kuten vaikka se, että 01.02. vuonna 2015 siirryin eläkkeelle. Mitä oli edeltänyt pitkä sairausloma ja sairaalajakso, sillä 2014 olin sairaalassa ja siirryin 03.02. akuutilta pitkäaikaispotilasosastolle. Siitä on siis näemmä jokunen aika ehtinyt vierähtämään kun olen viimeksi mitään tuottavaa toimintaa tehnyt. Ziisus, yli viisi vuotta!

Vuonna 2012 käytiin presidenttivaalikampanjaa Niinistön ja Haaviston välillä melkoisessa pakkasessa, sillä Ylivieskassa näytti vuoden 2012 helmikuun alkupäivinä olleen pakkasta 29,5-33,5 C astetta. Takki narisi pakkasessa ja minä siirryin 02.02.2012 käyttämään pitkiä kalsareita. Eikä Ylivieskan vanhassa rättijäähallissa ollut yhtään mukavaa sillä hallissa oli sisällä vähintäänkin yhtä kylmä kuin ulkona.

Se on mukava sivu tuo Facebookin muistot -sivu. Se kun näyttää omat päivityksesi tietyltä päivältä vuosien saatossa. Tuo edellä oleva historiapläjäys on kerätty minun facehistoriasta sinne aikoinani eri vuosina helmikuun alkupäivinä näpyttämistäni tarinoista.

Piti lauantai-iltana hiipiä rantaan Red Lion -pubiin katsastamaan erästä bändiä. Mutta kun satoi. Ja tuuli. Päätin pysyä sohvalla. Päätin pysyä vakaasti peiton alla, Rocky kainalossa ja radio korvan juuressa länkyttämässä. Olin illan Springfield -nimisessä kaupungissa Missourissa USAn keskilännessä. Sieltä soi Outlaw -niminen countryradioasema, jota tässä on tullut kuunnelluksi viime aikoina. Koska, kuten olen kertonut, kiipeilessäni lenkeillä pitkin poikin vuoria korvissa soi amerikkainen juurimusiikki. Jota tuo asema soittaa. Tarkemmin sanottuna kanavan musiikkityyli on americana, mikä pitää sisällään countryn lisäksi mm. bluesia, folkia ja rokkia. Jopa lievää jazzia ajoittain. Homma sohvalla menee niin, että radio soi, minä kuuntelen ja kun tulee hyvä biisi, Spotify auki ja biisi lenkkilistalle. Listalle, joka alkaa olla jo melkomittainen, juuri tällä hetkellä siltä löytyy tasan 582 biisiä. Muutaman lenkin saa siis heittää että ehtii kuunnella koko listan läpi. Eikä taatusti törmää kahta kertaa samaan lauluun. Varsinkin kun soittolistalle tipahtelee uutta tavaraa koko ajan.

Perjantaina arvottiin Eurojackpot. Päävoitto jäi jakamatta, sen sijaan yksi alemman kategorian voittoista, 5+1 oikein, osui Kroatiaan. Maailmalla liikkuvista vahvoista huhuista huolimatta tuo 353.000 euron voitto ei kopsahtanut minulle. Valitettavasti. Ettäs tiedätte. Ja vaikka olisi kopsahtanut, en siitä julkisesti huutelisi. Toki saattaisin pistää muutaman kuvan uudenkarheasta avo-Mersustani, mutta muuten pitäisin kyllä kynttilän vakan alla. Siellä merenrantahuvilassani.

Näin tähän viikon alkuun. Näyttäisi siltä että lenkkitauko menee poikki tänään. Elisistä enneusteista huolimatta nyt näyttäisi että vaikka on pilvistä, vettä ei pitäisi tulla. Tuulee kyllä melko rapsakasti, mutta jos/kun ei sada, se on tossut jalkaan, toista toisen eteen ja vuorelle. Tosin täytyy tunnustaa, että kyllähän minä kävin jo eilen iltapäivällä löntystelemässä semmoisen lyhyen kuvauslenkin tuossa naapurikylissä. Matkaa kertyi 6,44 km ja valokuvia hieman reilut 60. Joten ei sitä nyt siellä sohvanpohjalla sentään ihan koko koko viikonloppua ole vietetty.

Huomenna sitten taas lisää. Nyt, oikein hyvää ja hauskaa viikkon alkua ihan kaikille ihan joka suuntaan.