15. maalis, 2019

Lomaopaskokoelma

Kastel Stari

6 - 15 C

Enimmäkseen aurinkoista

 

Nyt on keskiviikon lentopallo-ottelun kuvat luovutettu OK Kaštelalle ja kuten eilen lupasin, julkaisen niitä myös omissa kanavissani. Se lienee sopivaa nyt kun kuvien varsinainen haltija/kohde 'omistaa' ne ja on julkaissut niitä. Joten jos naislentopallo kiinnostaa, kuvia voi käydä kurkkimassa 'Viikon kuvissa' , kuvasivuillani  tai Facebook -profiilissani. Eikun stalkkaamaan!

Se olisi sitten perjantai. Mikä tarkoittaa muutaman päivän breikkiä näissä höpinöissä, mutta myös sitä että ihmiset todistettavasti lukevat viikon aikana tuottamiani tekstejä. Koska on aikaa. Tähän vuodenaikaan viikonloppuisin suunnitellaan myös kesän lomamatkaa. Koska on aikaa. Minä olen koittanut antaa vinkkejä ja vastauksia sen loman suunnitteluun tässä muutaman viikon aikana. Myönnettäkööt että hieman hajanaisesti. Joten korjataan tilanne. Ja vedetään yhteen koko paketti. Seuraavassa siis koottu lomaopas linkeillä varustettuna tänne meidän seuduille Dalmatiaan. Ja ihan vähän naapurikaupunkeihin.

Homma alkoi 11. helmikuuta kun kirjoitin perusteellisen ja kaikenkattavan perusohjeen vaihtoehtoisista lomanviettotavasta. Mitä tehdä kun ne perinteiset kiertoajelut ja muut lomahärpäkkeet on suoritettu? Vastaus löytyy täältä

Missä tuon kaiken voi tehdä? No Kaštelassa tietysti. Tässä Splitin ja Trogirin välissä, ihan lentokentän välittömässä läheisyydessä. Kaupunkiin voi tutustua täällä

Kaštela muodostuu seitsemästä pienestä kylästä. Jokaisella niistä on omat erityispiirteensä, oma historia, oma palvelu- ja ravintolatarjonta. Niinpä kukin kylä on syytä esitellä erikseen. Esittely aloitetaan etelästä ja siirrytään pohjoista kohden kylä kerrallaan. Ensimmäisessä osassa mukana ovat Kaštel Sućurac, KaštelGomilica ja Kaštel Kambelovac. Järjestyksessä vielä. Toisessa osassa siirrytään Kaštelan 'ytimeen', eli kaupungin neljään pohjoisimpaan kylään. Joista löytyy se vilkkain ravintola- ja baaritarjonta. Kun olet lomalla Kaštelassa, löydät itsesi jossain välissä taatusti Kaštel Lukšićista, Kaštel Starista, Kaštel Novista tai Kaštel Stafilicista. Sillä näissä kylissä, tässä osassa kaupunkia, tapahtuu paljon. Kesällä.

Ensin annettiin ohjeita lomanviettoon yleisesti, sitten kerrottiin missä viettää se ja helmikuun 25. päivä kerrottiin nippelitietoja.  Puhuttiin hinnoista. Nimenomaan Kaštelan hinnoista. Mitä maksaa kahvi, limu, tai olut/viini, mitä maksavat erityyppiset ruoka-annokset baarissa/ravintolassa/konobassa. Käytiinpä läpi, jos/kun tekee mieli kokata itse, peruselintarvikkeiden hintoja ja saatavuutta peruskaupoissa. Kauppoja käsiteltiin lisää, kun kerran shoppailun makuun päästiin, heti seuraavalla viikolla.  Ruokakaupat, erikoisliikkeet, pienet putiikit, ostoskeskukset. Ja Splitin pienet kauppakujat.

Kun lomakohde on päätetty, tutustuttu eri kyliin, saatu tietoja niin ravintoloiden kuin elintarvikkeiden hinnoista, kaupoista ja muista ostospaikoista, pitää päättää että milloin. Sille lomalle. Ajankohdan valinta riippuu lomalistan suosiollisuuden ohella siitä mitä lomallaan arvostaa ja mitä siltä hakee. Mahdollisuudet, palvelut, sää, lämpötila, jopa hinnat, vaihtelevat nimittäin kausittan. Kaikista näistä listietoja tästä

Jos mieli tekee Dalmatiaan ja mielessä on muuta kuin rauhallinen kyläloma, vaihtoehtoja löytyy ihan Kaštelan naapurustosta. Joiden etuja ja piirteitä kannattaa vertailla. Ja valita vasta sitten. Jotta se loma onnistuisi. Apuja tähän löytyy tuolta . Sieltä löytyy Kaštelan lisäksi Trogirin pikkukaupunki ja Splitin suurkaupunki. Vertaillen.

Näin tämä viikko. Nyt viikonlopun viettoon. Toivottavasti tuo ylläoleva opas helpottaa sitä lomakohteen valintaa. Ja toivottavasti kaikki linkit toimivat. Testasin ne kertalleen, mutta koska internet on internet, linkki on linkki enkä minä ole tietokoneinsinööri, koskaan ei voi olla satavarma.

Oikein hyvää viikonloppua! Palataan linjoille taas kunhan arki, ja maanantai, koittaa.