16. huhti, 2019

Päivä yksi

Kastel Stari

10 - 19 C

Puolipilvistä, sadekuurojen mahdollisuus

 

On eletty yksi päivä uudessa maailmassa. Maailmassa jossa Demarit, Persut, Vasemmistoliitto sekä Vihreät juhlivat vaalivoittojaan sunnuntain eduskuntavaaleissa ja alkavat lunastaa lupauksiaan. Nelikkoa komppaa Kokoomus joka saavutti vähintäänkin torjuntavoiton. Nyt kun on kulunut jo yksi kokonainen päivä, voidaan katsoa miten se meni. Ja mikä on muuttunut.

Seuraavan eläkkeen maksupäivään on aikaa pari viikkoa. Pitää pikkaisen kiirettä kun pitää tilata uusi verokortti. Koska eläke nousee satasella. Kun tulot nousevat, tarvitaan uusi veroprosentti. Joka on pienempi kuin nykyinen sillä eläkeläisten tilanteeseen kiinnitetään selkeästi suurempi huomio. Koska he ovat rakentaneet Suomen. Ja äänestivät demareita. Heidän kyykytys pitää lopettaa.   

Seurailen Suomen menoa täältä hieman sivusta pienen matkan päästä, mutta olen kuullut että eriarvoisuus alkoi heti maanantaina vähentyä. Peran, joka lopetti peruskoulun kesken kun paras kaveri Stödökin lopetti ja on ollut siitä alkaen hanttihommissa, pätkätyön palkka nousee. On nimittäin väärin ja eriarvoistavaa että Pirkko ja Marja-Liisa, jotka toimivat vastuullisissa johtotehtävissä kansainvälisissä yrityksissä, nauttivat korkeampaa palkkaa kuin Pera ja Stödö. Sillä tuloeroja täytyy kaventaa. Muuten vaarana on poikien syrjäytyminen. Pera ja Stödö saavat lisäksi opiskelupaikat yilopistosta vaikka eivät niitä haluaisi. Opiskelu kun on paras keino syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ja  koska huomio pitää kiinnittää koulutukseen. Pera pannaan opiskelemaan metafysiikka ja Stödö naistutkimusta. Valtio tietää aina mikä kansalaisille on parasta. Myös Peralle ja Stödölle.   

Harmaa talous karsitaan kokonaan, kunhan joku keksii mitä se on, löytää sen ja keksii mitä sille pitäisi tehdä. Toimella rahoitetaan kaikki mitä mieleen tulee. Ja vähän päälle. Yritystuet siirretään palkkatueksi alle 3.500€ tienaaville. Kaikille Suomen kansalaisille, paitsi rikkaille, maksetaan kansalaispalkka. Tonni kuussa. Käteen. Myös turvapaikanhakijoille. Oli paperit kunnossa tai ei. Näin ehkäistään jälleen syrjäytymistä.

Terveydenhoidosta kuuluu hyviä uutisia. Hoitojonot ovat poistumassa ja sairaaloihin ja terveyskeskuksiin suorastaan tulvii uusia hoitajia ja lääkäreitä. Maanantaista alkaen kiirettömän hoidon jonot ovat enää hieman reilun vuoden  mittaisia, kiireelliseen voi hyvällä tuurilla päästä  alle puolessa vuodessa. Hoitoketjusta on poistettu kaikki, vain omaa voittoaan veroparatiiseihin siirtämään pyrkivät toimijat ja siirrytty takaisin vanhaan kuntavetoiseen systeemiin. Voidaan unohtaa sotet ja muut terveydenhoidon uudistukset. Kun homma kerran toimi 70 -luvulla, mitä sitä toimivaa systeemiä muuttamaan.

Myös ulkona kulkeminen on ollut terveellisempää maanantaista alkaen. Takkojen poltto on kielletty ja kaikkiin suuriin, miksei pienempiinkin, kaupunkeihin vievät moottoritiet ja muut tiet on poistettu käytöstä. Ei ole saasteita. On helppo hengittää. Ainuttakaan puuta ei kaadeta enää missään ikinä, näin kasvaa hiilinielu ja se puhdistaa Suomen ilmaa. Autokanta pienenee ja uudistuu silmissä sillä polttomoottori- ja dieselkäyttöiset autot on kielletty. Tai ainakin niillä ajamista rajoitetaan voimakkaasti. Kulkeehan metro, ja raitiovaunullakin pääsee näppärästi ihan joka paikkaan. Matti Maanviljelijä voi hankkia helposti vaikka sähköauton böndelle. Onhan maalaisilla rahaa. Ihan kohta, ehkä vielä tällä viikolla, kaikki autot ovat sähköautoja ja maailma pelastuu. Suomi ei tarvitse hiilivoimaa, ei fossiilisia polttoaineita, ei turvetta eikä varsinkaan turvevoimaloita. Sähkö tulee töpselistä.

Olen kuullut että kaduilla on nykyään todella turvallista. Siellä ei liiku yhtään vääränväristä tai  omituista kieltä molottavaa tyyppiä. Maahan ei pääse yhtään ulkomaalaista suomalaisten työpaikkoja ja naisia varastamaan.  Kyllä niihin avoimiin duuneihin suomalaisiakin löydetään kunhan aletaan maksaa kunnon palkkaa. Otetaan rahat vaikka harmaasta taloudesta. Kunhan ensin joku keksii mitä/mikä se on. Ja missä se lymyilee. Koulussa lauletaan Suvivirsi kuukauden päästä kevätjuhlissa. Vaikka väkisin. Sillä kaiken edelle pitää mennä Suomi, suomalainen ja suomalaisuus. Paitsi turisti. Varsinkin jos se tuo rahaa eikä tule mistään vinkuintiasta. Länsimaiset, valkoihoiset rikkaat turistit ovat tervetulleita. Siis käymään. Ei asumaan eikä varsinkaan duuniin. Ja kiinalaiset. Kun ne niiden ruoat on niin eksoottisia. Vähän niinkuin ananas pizzassa. Joka kuitenkin on ihan suomalainen ruoka. Koska meidänkin kylällä on Pertin pizzeria. Ja Pertti on sentään käynyt Italiassa.  

Höpö höpö. Ei se oikeasti noin mene. Oikeasti se menee niin että Antti Rinne keksii vihdoin mikä ero on miljoonalla ja miljardilla. Jussi Halla-aho tietää että on viisasta jättäytyä oppositioon koska sieltä voi räkyttää paljon vapaammin ilman vastuuta mistään. Vihreät miettii että mitä sitten kun Ville Niinistö lähtee Brysseliin eikä Haavistoa enää kiinnosta. Vassarit eivät mieti mitään koska Li Andersson. Ja Petteri Orpo menee ihan mihin hallitukseen tahansa jos pääsee valtionvarainministeriksi. Lupaukset ja vaaliteemat on unohdettu jo sunnuntai-iltana eikä ketään kiinnosta enää. Sillä äänestäjän muisti on lyhyt. Lupaillaan niille sitten neljän vuoden kuluttua taas kaikenlaista.

Eikä minun tarvitse vieläkään miettiä muuttoa takaisin Suomeen.