6. touko, 2019

Kevät 2019

 

Kastel Stari

10 - 16 C

Pilvistä, sadekuuroja. Keltainen varoitus tuulesta

 

Tiedän ettei kiukuttelu auta yhtään mutta koska tämä on minun blogi, kiukuttelen. Ihan vaan koska minä voin. Kiukuttelen keväästä. Tai tarkemmin kiukuttelen säästä. Kevätsäästä. Joka on ollut tylsä. Tyhmä. Ärsyttävä. Ja kaikki muut negatiiviset ilmaisut.

Kirjoitin muutama päivä sitten kuinka on hienoa kun kevään, kesän, auringon ja lämmön myötä tuntuu että maailma herää. Kuinka ihmiset, ja turistit, liikkuvat ja kylillä sattuu ja tapahtuu. Vähänpä tiesin. Elämä luki juttuni ja päätti että ei. Ei tule tapahtumaan. Ja pisti talviviikonlopun. Kroatialaisen talviviikonlopun. Ei lunta eikä räntää, josta kuulemani mukaan Suomessa on päästy nauttimaan vaan harmaan, pilvisen ja sateisen viikonlopun. Eli Netflix viikonlopun.

Jonkun tilaston mukaan Splitin seutu on yksi Välimeren alueen aurinkoisimmista alueista. Nyt kun miettii talvea, kevättä ja tätä juuri alkanutta ’kesää’, melko paljon saa aurinko paiskia hommia että päästään tilastojen mukaiseen aurinkoiseen 2700 tuntiin tänä vuonna. Juuri nyt tuntuu siltä että aurinko on paistanut alkuvuonna tasan kuusi tuntia. Yhteensä. Kaikki muu aika on satanut. 

Naapurikylässä, Kaštel Lukšićissa, piti viikonloppuna olla paikallisten ruoka-, viini- ja oliiviöljytuottajien järjestämä kyläjuhla. Ilmaista ruokaa ja viiniä, musiikkia ja yhdessäoloa. Mutta koska paska kevät, tämäkin juhla peruttiin. Koska tuuli. Ja sade. Dalmatian kevät 2019. Tilaisuuden markkinointi hoidettiin muuten jälleen kerran tyypilliseen dalmatialaiseen tapaan. Eli sitä ei markkinoitu. Missään ei ollut mainoksia, missään ei ollut mainintaan että lauantaina kannattaisin tulla Kaštel Lukšićiin. Paikallislehti kertoi vain tilaisuuden peruuntumisesta. Lupasi toki kertoa mihin ajankohtaan se siirtyy. Enpä pidättelisi henkeä tuota tietoa odotellessa.

Oli siis Netflix viikonloppu. Olen tähän asti vältellyt kyseisestä suoratoistopalvelua lähinnä siksi että vanha läppärini ei kerta kaikkiaan vaan jaksanut toistaa elävää kuvaa. Ei todellakaan. Mutta nyt kun minulla on tämä uusi kone, nyt pyörii kaikki. Ja asia tuli ajankohtaiseksi. Varsinkin kun kelit ovat mitä ovat ja Netflix lähestyi minua jollain ’uskomattomalla’ tarjouksella. Johon tietysti tartuin. Koska olen helppo. Aivan liian helppo. Katselin siis, edellä mainittujen sääolosuhteiden johdosta, koko viikonlopun erilaisia sarjoja ja elokuvia. Kun se elämä päätti että ulos ei pääse eikä sinne kannata mennä. Eikä ollut muutakaan tekemistä. Ja oli tylsää. Sangen tylsää. Täytyy muuten todeta että Netflixin tarjonta on hyvä. Palvelusta löytyy taatusti jotain kiinnostavaa katseltavaa kaikille. Ja toimii. Ei pätki eikä laagaa.  Siitä en pääse siis valittamaan vaikka tänään kaikesta muusta valitankin.

Hämeenlinnassa valittaa tuskin kukaan. HPK kun kiikutti ’Pojan’, eli Kanada -maljan, kaupunkiin voitettuaan Kärpät jääkiekon SM -liigan legendaarisen game sevenin jatkoerässä. Ja vei mestaruuden vahvan ennakkosuosikin nenän edestä. Tehden suuren, todella suuren, palveluksen suomalaiselle jääkiekolle. On aina virkistävää kun vanhoja, kenties jopa liian suureksi kasvaneita, rakenteita keikutetaan. Onnea siis Hämeenlinna. Oikeinkin isosti.

Niin se olisi sitten taas uusi viikko alkamassa. Ennakkoarvioiden pohjalta näyttäisi että edessä on sangen tylsä, yksinäinen ja vaikea viikko. Monellakin eri tavalla. Tietäjät tietää. Tiedossa ei ole mitään suurempia tapahtumia. Eikä oikein mitään odotuksia. Eikä kauheasti kontakteja mihinkään suuntaan. Enemmänkin himmailua. Joka sektorilla. Paitsi henkilökohtaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen. Tiistaina hieronta, keskiviikkona parturi ja lauantaina lääkäri. Joka kertoo uutiset. Ja antaa ennusteen. Mutta siitä sitten viikon kuluttua enemmän. Että paljonko sitä vielä on edessä. Sitä elämää.

Näin on tämä viikko potkaistu liikkeelle. Ei nyt sentään sateessa, vielä, vaan kylmässä ja  tuulessa. Jatketaan tätä tylsyyttä keskiviikkona jolloin ilmestyn taas linjoille jos jotain juttua olen siihen mennessä keksinyt. Tulkaapa tutkailemaan että mistä se nyt valittaa. Sillä jostain se kuitenkin valittaa.