31. elo, 2019

Hei, me majoittaudutaan

Minulta tiedustellaan tämän blogin kautta monista asioista. Asioista, jotka askarruttavat silloin kun lomaa tänne Dalmatiaan suunnitellaan. Kysymyksiä satelee kuljetuksista, autonvuokrauksesta, liikenteestä, ravintoloista, ruoasta yleensäkin ja tietysti rahanvaihdosta. Olen kerännyt vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ’Usein kysytyt kysymykset’ -sivulle, joka löytyy täältä. Käykääpä tutustumassa.

Majoitus on yksi tärkeä elementti loman onnistumiselle. Siihen kannattaa panostaa, sillä vaikka lomalla ollaankin, iso osa ajasta kuluu majapaikassa. Kun ei sitä ihan aina jaksa liikkeelläkään olla. Jos asuminen ei miellytä, saattaa koko loma olla pilalla. Seuraavassa pari hyvinkin suositeltavaa vaihtoehtoa seuraavan lomanne majoitukseen. Jotta se onnistuisi.

Kyllä, tiedän kyllä että on syyskuu, lomat on lusittu ja talvi edessä. Mutta. Ensinnäkin syyskuu on Dalmatian korkeudella erinomainen, hyvinkin suositeltava lomakuukausi. Ilmat ovat vielä mukavat, meri lämmin, palvelut pelaavat eikä hinnat ole enää sesonkiasennossa. Aivan huippusesonki on ohi. Ei tarvitse jonotella ihan jokaiseen paikkaan. Eikä maksaa itseään kipeäksi. Toisekseen, ainakin pitkän matkan taulukon mukaan, seuraava kesä on jo tulossa. Eipä aikaakaan kun on taas kevät ja mielessä alkaa pyöriä että mitäpä sitä jos vaikka lomille tästä. Kannattaa siis painaa mieleen seuraavat vaihtoehdot.

Matkalle suuremman porukan/perheen kanssa? Unelmissa oma rauha, kaukana turistihälinästä? Rantaa, merta, aurinkoa? Kaikki omassa rauhassa, omalla rannalla? Jos näin, suosittelen vahvasti Apartments Lučin’ia Veliki Drvenikin saarella.

Apartments Lučin tarjoaa majoitustilat maksimissaan kuudelle hengelle. Kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone, täydellisesti varusteltu keittiö, parveke sekä kaikki ’normaalit’ palvelut kuten ilmastointi, ilmainen netti, televisio satelliittikanavineen. Puutarhassa on grilli ja asunnon vieressä yksityinen uimaranta. Jos aktiviteetit kiinnostavat, Lučin ympäristö tarjoaa hienot mahdollisuudet snorkelointiiin, vaeltamiselle tai vaikkapa sukellukselle.

Veliki Drvenikin saari sijaitsee noin tunnin laivamatkan päässä Trogirin kaupungista. Laiva kulkee päivittäin. Saarta ympäröi useampi uimaranta, joten jos oma ranta alkaa kyllästyttää, vaihtoehtoja löytyy. Kannattaa tutustua mm. saarella sijaitsevaan, kuuluisaan Blue Lagoniin jota tullaan pitkänkin matkan päästä ihmettelemään. Veliki Drvenikiltä löytyy kauppa, leipomo ja useita ravintoloita.

Apertments Lučin on oiva valinta kun haluatte viettää lomanne kaukana turistivilinästä luonnon helmassa rauhasta nauttien. Tai aktiivisesti lenkkeillen, vaeltaen, uiden tai sukeltaen. Huoneisto on varattavissa 01.05.–15.10. välisenä aikana.

Jos loma lähempänä ihmisiä, palveluja ja vilinää kiinnostaa, silloin suosittelen hyvinkin vankasti Villa Magnolia, joka löytyy Trogirista kaupungille tyypillisestä, perinteisessä dalmatialaisessa kivitalossa. Villa Magnolia sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, keskellä ravintoloita, baareja, kahviloita ja kauppoja. Uimaranta on kävelymatkan päässä. Trogirin vanha kaupunki ja rantakatu vain 50 metrin päässä. Täällä asut sanan mukaisesti kaiken keskellä eikä mikään ole kaukana. Villa Magnolia majoittaa studiohuoneistossaan kaksi henkeä leveässä parisängyssä. Huoneistossa on keittiötila varusteineen. Villa Magnolia on varattavissa 01.04.–01.11. välisenä aikana.

Trogirin vanha kaupunki on yksi Kroatiassa sijaitsevista Unescon maailmanperintökohteista. Lentokenttä on lähellä, vain 5 kilometrin päässä eikä Dalmatian piirikunnan pääkaupunki Split ole kaukana sekään. Noin 30 kilometrin matkan sinne voi taittaa joko bussilla tai miellyttävästi laivalla. Bussit lähtevät 200 metrin päästä Villa Magnolista, laiva puolestaan lähes ulko-oven edestä.

Pistäkääpä edellä esitetyt majoitusvaihtoehdot mieleen ja harkintaan. Jos sitä lomaa on vielä tälle syksylle jäljellä, kannattaa varata nopeasti sillä molemmat paikat täyttyvät nopeasti. Lisätietoja, infoa ja varaustilanteen hintoineen niin Apartments Lučin’sta kuin Villa Magnoliasta saatte joko minulta tai vaikkapa Booking.com’ista.

Tervetuloa viihtymään!