4. marras, 2019

Jatketaan

Kastel Stari

15 - 20 C

Pilvistä, sadetta. Keltainen varoitus tuulesta.

 

Hyvää päivää. Pitkästä aikaa. Mietin ihan hetken millä lauseella blogin aloittaisin, onhan tässä ollut taukoa melko tarkkaan tasan kuukausi, ja päädyin tuohon turvalliseen toivotukseen. Joten hyvää päivää ja tervetuloa mukaan. Jälleen.  

Kuukauden loma on lusittu ja blogibreikki on ohi. Tästä päivästä mennään taas tutulla tahdilla, uusia juttuja ilmaantuu tasaisen tappavaan tahtiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aiheet liikkuvat, edelleen, yhdestä laidasta aivan toiseen laitaan. Vastakkaiseen sellaiseen. Ilman mitään pidäkkeitä tai rajoituksia. Jonkinmoisena punaisena, hyvin hämäränä, tuskin havaittavana, lankana joku saattaa löytää suomalaiseläkeläisen elämän palmun alla Kroatiassa. Mitä siihen kuuluu, miten menee ja mitä tapahtuu. Lomakauden lähestyessä, teidän niin halutessa, juttujen painopiste saattaa siirtyä hivenen ohjeiden ja vinkkien suuntaan. Että mitä kannattaa, missä ja miten. Kun kuitenkin kysytte. Kun kuitenkin kiinnostaa. Kuten vaikka että missä sitä rahaa kannattaa vaihtaa, onko vesi juomakelpoista ja minkälainen liikenne Kroatiassa on. Vastaillaan sitten kun on aika. Aina saa kysyä. Aina vastataan.

Mikään ei tule muuttumaan. Ainakaan suuremmin. Tänään, tauon jälkeen, vedellään yleiset linjat lokakuusta. Lisäksi rakennellaan muutaman seuraavan blogien suuntaviivat. Että tiedätte mitä on odotettavissa lähipäivinä/viikkoina.

Löysät pois heti alkuun. Parisuhdepäivitys.

Olen elänyt lokakuussa jotain sellaista mitä en uskonut enää koskaan kokevani. En varsinkaan tässä iässä. Mutta koin. Koko kuukauden. Olen läpikäynyt koko tunteiden kirjon. Joku kaunosielu voisi käyttää jotain kauniita ilmaisuja, kutsua noita tunteita jopa jollain nimellä. Vaan ei tässä nyt ole aikaa sen enempää alkaa tunteilemaan tai hempeilemään. En olisi vielä vuosi sitten uskonut venyväni moiseen enää, mutta kummasti sitä vanhakin vertyy. Venytty on. Ja hyvältä on tuntunut.

Nyt kuukauden yhdessä elämisen jälkeen tuossa suhteessa on edessä, jälleen kerran, kaukosuhdeaika. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi elämä muodostuu. Vai muodostuuko se. Muuttuuko jokin, ja jos niin miten. Jatkuuko tilanne vai kaatuko koko kuvio siihen, että kun on tottunut olemaan noin puolen metrin päässä toisesta 24/7, ei kykene kaukoilemaan. En tiedä, en todellakaan tiedä, mutta lupaan pitää teitä ajan tasalla. Ja yrittää.

Nyt on asiat käsitelty. Joten eteenpäin. Mitäs muuta sitä sitten lokakuussa? Mitä tapahtui, mitä touhusin, koin, näin ja opin? Ensinnäkin tuli täytettyä vuosia. Pyöreitä sellaisia. Kiitos vaan onnitteluista, joita sain vastaanottaa noin puolessa välissä kuuta vähän sieltä sun täältä. Vaan sitä autoa, jota hieman toivon, en sitten saanut. Lievähkö pettymys….. Mutta nyt on viimeinen vuosikymmen polkaistu käyntiin. Tuskinpa sitä enää kymmentä vuotta jaksaa seuraavaan tasalukuun. Ei ainakaan näillä elintavoilla.  

Lokakuussa tuli reissattua. Nähtyä maailmaa. Käytyä kaiken maailman roadtripeillä vähän siellä sun täällä. Laajennettua maailmankuvaa. Vaikka osa reissuista suuntautui nykyisestä kotimaastani eli Kroatiasta katsoen ulkomaille, kyllä sitä tätäkin maata tuli kierrettyä, tutkailtua ja koettua ihan huolella. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa vastaukset kysymyksiinne saattavat perustua enemmänkin omiin kokemuksiin kuulopuheiden ja/tai lehtitietojen sijaan. Mikä on aina parempi. Eikö?

Lähiblogit tulevat käsittelemään edellä mainittuja roadtrippejä. Mitä tuli koettua? Opittua? Nähtyä? Koettua? Tällä ja ensi viikolla reissataan busseilla ja autolla, asustellaan paikoissa, tutkitaan kaupunkeja, paikkoja ja pleisei, liikennettä, ravintoloita. Ihmisiä. Kiipeillään vuorilla. Ihmetellään tämän maan monimuotoisuutta. Kauneutta. Rujoutta. Saattaapa mukaan lipsahtaa muutama omituisuuskin. Ei voi tietää. Katsellaan mitä mieleen putkahtaa. Ja mikä kiinnostaa. Siinä sivussa kurkitaan ihan vähän myös muihin maihin. Ainakin kolmeen. Tai neljään. Joissa tuli kuukauden aikana käytyä. Koittakaa pysytellä mukana. Tulen kertomaan uusista julkaisuista, kun niitä ilmestyy, ympäri interwebbiä. Ainaskin omilla tileilläni Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.  

Näin on talvikausi polkaistu käyntiin. Kysellä saa edelleen jos jokin asia askarruttaa. Lupaan vastailla. Kysykää, ottakaa yhteyttä, antakaa palautetta. Seuraava tarina näiltä näppiksiltä putkahtaa putkesta keskiviikkona. Tuolloin lähdetään liikkeelle lokakuun alusta ja hilpaistaan ensimmäiselle reissulle. Joka piti sisällään vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Ulkomaita. Uusia kaupunkeja ja kokemuksia. Ja lentomatkan.

Ai niin. Kuvia lokakuusta. Niitä on paljon. Todella paljon. Hieman yli 3000 kappaletta. Parhaimmat niistä ilmestyvät säännöllisen epäsäännöllisesti näiden sivujen kuvasivulle. Koitan lisäillä sinne kuvia, jotka jollain tavalla, edes löyhästi, liittyvät aina kulloinkin käsittelemääni aiheeseen. Ilmoittelen kun niitä sinne ilmaantuu.

Näin tälle päivälle. Pitkästä aikaa. Olipa mukava palata. Ja kirjoittaa. Seuraavan kerran siis keskiviikkona. Tavataan tuolloin. Kiva kun olette mukana.